ehk Viimsi Gümnaasiumi inimeste tegemistest ja kogemustest

Yoga, Mindfullness & Meditation for teachers focused on kids and teens: connecting with ourselves. 15.-21.oktoober 2023 Hispaanias Alicantes


Osalesin 15.-21.oktoobril 2023 Hispaanias Alicantes koolitusel nimega: Yoga, Mindfullness & Meditation for teachers focused on kids and teens: connecting with ourselves.



KES? Koolitusel osalesid Itaalia (2 osalejat), Prantsusmaa (2 osalejat), Ungari (1 osaleja), Poola (3 osalejat) õpetajad ja veel ka kolm Eesti Maarjamaa Hariduskolleegiumi terapeuti.


KUS? Koolitus toimus valdavalt koolitusruumides ULAB, aga imetore oli see, et iga hommik algas rannas joogaga. 


MIKS? Ma valisin selle koolituse, sest mulle teeb väga muret noorte vaimne tervis. Kuna koolitus keskendus palju mindfullnessile, siis lootsin sellest saada võtteid, mida muusika tundides ja ka koorilaulus rakendama hakata. Etteruttavalt saan öelda, et koolitus täitis mu ootusi.


KUIDAS LÄKS? Mulle väga meeldis koolituse ülesehitus. Hommikujooga sobis ideaalselt päeva alguseks, siis tuli koolituskeskuses keerulisem teoreetiline osa ning päeva lõpus tegime ka seal praktilisi ülesandeid. Koolitaja oli väga professionaalne, kuid samas ka soe ja armas inimene. 

Alustasime kõikide osalejate ettekannetega oma riigi, linna ja kooli kohta. See oli väga huvitav osa. Mõistsin, et Eesti haridussüsteem on ikka päris heal tasemel.




MÕTTEID…


Esimene mõte, mis mulle väga meeldis on siin pildil näha. Seda näitas koolitaja kohe mindfullness teema sissejuhatuses, et mõistaksime siin ja praegu olemise olulisust.



Kohal olemise kunstist rääkisime me väga palju. Kui muretsed mineviku pärast, siis see on depressiooni allikas, kui oled kogu aeg tulevikus, siis on see ärevuse allikas. Tegime mitmeid toredaid harjutusi, et õpilasi “kohale” tuua.


  1. Paaris - Üks on silmad kinni ning teine tõmbab näpuga mööda rannet peopesast üles poole. Silmad kinni olija peab ütlema "stop" kui tunneb, et kaaslase sõrm on jõudnud küünarnuki õndlasse. Proovige, kas õnnestub :) 

  2. Tore jäämurdja: Ringis. "Kia" (vastas käega tõuge paremale/vasakule). "Hold on" (kükk, käed rusikas, küünarnukist kõver, ring ei lähe edasi, vaid tagasi). "Schubiduu" (osutad/keerutad näpuga, üks jääb vahele). "You" (osutan kellelegi, tema valib edasise suuna)." I throw it "(viskan nagu maha) - keegi peab kiiresti "I pick it" (üles korjamise liigutus ja kohe kiirelt edasi järgmine käsklus). "Copacabana" (tantsides ja lauldes vahetame kohad). Väga lõbus mäng. Kui kedagi huvitab, aitan rohkem selgitada.

  3. Mäng. Istud paarilisega seljaga vastamisi. Ühel valge leht, teisel lihtne, kui abstraktse joonistusega leht. Tuleb kaaslast kuulata väga tähelepanelikult ja proovida ütlemise järgi joonistada sama pilt. 

  4. Hingamisharjutused, mis aitavad rahuneda: Hingamine nina kaudu nii, et hoiad ühte nina poolt kinni. Neli lööki sisse, neli kinni, teisest ninapoolest neli välja. Jne. PS! Ainult läbi vasaku nina poole läbi hingamine aitab õhtul kiiremini magama jääda. 

  5. Väga hea rahunemise harjutus on muusika saatel mandala joonistamine. Seda saab teha puhtale valgele paberile. Kõigepealt ring ja siis sisse täht, või joonistad oma käe kuju ning siis kaunistad mustritega. Olen proovinud ning meeldib paljudele. 

  6. Südamekaart. Kirjutad oma nime nurgale. Saadad kaardi ringi peale. Kõik saavad midagi toredat lisada. 



KOKKUVÕTE


See on vaid valik toredatest praktilisest tegevustest. Lisaks õppisime tegema ka joogat toolidega (saab klassis teha) ja ka lastejoogat (muinasjutu saatel) ja veel palju muud.

Olen väga tänulik, et sain sellel koolitusel osaleda. Eelkõige toimus suur muutus minu mõtteviisis ning sain väga palju kasulikke ideid.


0 comments:

Post a Comment